Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Η Συμπολιτεία Ολυμπίας τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μέσω του Δρόμου της Εκεχειρίας


 Η Συμπολιτεία Ολυμπίας, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα περιβάλλοντος,  στο πλαίσιο του κοινωνικού της προγράμματος  και  πιστεύοντας ότι όλα είναι χρήσιμα και μπορούν να ανακυκλωθούν παρέδωσε στον Υπαρχηγό του  Συστήματος των Προσκόπων Πύργου κ. Γιώργο Καραμάνη, τα καπάκια που συγκεντρώθηκαν από νερά και χυμούς που καταναλώθηκαν  από τους δρομείς  κατά τη διάρκεια του «Δρόμου της Εκεχειρίας 2018» . Οι πρόσκοποι του Πύργου συγκεντρώνουν σε χώρο τους τα καπάκια ώστε να παραδοθούν στο Σύλλογο Παραπληγικών – κινητικά ανάπηρων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
Τα καπάκια παρέδωσαν τα μέλη της Συμπολιτείας Ολυμπίας Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη και Κωνσταντίνος Κοντογιάννης.


Η κα Κοντογιάννη είχε επικοινωνήσει με τον  κ. Γιώργο Παπανικολόπουλο να τον ενημερώσει σχετικά με τη δράση τους. Ο κ. Παπανικολόπουλος ευχαρίστησε την Οργάνωση για  τη βοήθεια προς το  Σωματείο τους το οποίο εδώ και καιρό συλλέγει καπάκια για αγορά αμαξιδίων σε συνανθρώπους μας και υποσχέθηκε ότι και στην επόμενη διοργάνωση του "Δρόμου της Εκεχειρίας" το 2019 θα γίνουν ακόμη περισσότερες δράσεις που θα βοηθήσουν το σωματείο τους.
Ο  κ. Κωνσταντίνος  Κοντογιάννης, ως μέλος της Συμπολιτείας Ολυμπίας αλλά και ως Αρχηγός του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ηλιούπολης συνεχάρη τον κ. Καραμάνη τόσο  για την πολύτιμη βοήθειά τους κατά τη διάρκεια του «Δρόμου της Εκεχειρίας»  όσο και για τις προσπάθειές τους και τη βοήθεια που έχουν προσφέρει προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.  Υπενθυμίζεται ότι ο «Δρόμος της Εκεχειρίας» 2018, τελούσε υπό την αιγίδα και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.
Τις επόμενες ημέρες η Συμπολιτεία Ολυμπίας σε συνεργασία με την Πολιτεία  Ήλιδας Ολυμπίας θα δημιουργήσουν μία παιχνιδοθήκη και μία ιματιοθήκη (από παιχνίδια και ρούχα που δεν χρησιμοποιούν πια τα παιδιά) σε ένα ακόμη χωριό της Ηλείας.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί 20 παιχνιδοθήκες και 3 ιματιοθήκες για παιδιά.
        
«Ο Δρόμος της Εκεχειρίας 2018», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Απριλίου.  Περισσότερες  πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης  www.routeoftruce.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου