Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

«Πες τους να ξεκινήσουν όλοι για την Ολυμπία» - Την Κυριακή ο Δρόμος Εκεχειρίας 2017- Το Σάββατο η τελετή έναρξης στην Ήλιδα


Την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά «Ο Δρόμος της Εκεχειρίας» από την Αρχαία Ήλιδα προς την Αρχαία Ολυμπία, στην «Οικοτουριστική διαδρομή Ήλιδας – Ολυμπίας: Το Μονοπάτι της Εκεχερίας», προκειμένου να σταλεί το πανανθρώπινο μήνυμα της Ειρήνης που προκύπτει μέσω της Εκεχειρίας.
 Με αυτόν τον Δρόμο στόχος είναι να σταλεί ένα μήνυμα ανάγκης προώθησης και υλοποίησης μιας από τις αξίες που αποτελούσαν βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα, της Εκεχειρίας.


Ο Δρόμος Εκεχειρίας τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, διοργανώνεται από τη «Συμπολιτεία Ολυμπίας» και  συνδιοργανώνεται με τους Δήμους Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας, με συνεργαζόμενους φορείς υποστήριξης Υπ. Εθνικής Άμυνας, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμο Σπάρτης, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ΕΟΤ, Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με θεσμικούς φορείς υποστήριξης την ΕΘΝΟΑ, Ίδρυμα Γρηγόρη Λαμπράκη, Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Γυμναστηρίων, τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής και με την τεχνική υποστήριξη του ΑΣΑΕΔ.
Το Σάββατο, 13 Μαΐου στον περίβολο του νέου Μουσείου της Αρχαίας Ήλιδας, στις 7.00 μμ, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του Δρόμου Εκεχειρίας 2017.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος (επί 14 χρόνια πρόεδρος του ΠΣΑΤ, και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικών Συντακτών, βραβευμένος από τη ΔΟΕ) και η δρ. Ολυμπιακών Σπουδών Ιωάννα Μάστορα για το Ολυμπιακό Ιδεώδες.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί εικαστική έκθεση με έργα Ηλείων και ένστολων καλλιτεχνών και θα γίνουν δρώμενα από τη Σχολή Χορού «Εν Χορώ» της Ζαχάρως (διδασκαλία από την κ. Αθανασία Νικολετοπούλου και στολές από το εργαστήρι παραδοσιακών φορεσιών της κ. Αιμιλίας Γιαννοπούλου) και από το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Πύργου (με την καθηγήτρια κα Μαρία Δρακοπούλου).
Την Κυριακή 14 Μαΐου, στις 5.45 π.μ. θα γίνει η εκκίνηση του Δρόμου της Εκεχειρίας 2017 από την Ήλιδα  στην Αρχαία Ολυμπία. Σημείο εκκίνησης το Παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ήλιδας.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν στις 4.30 μμ το απόγευμα στο χώρο μπροστά από το Παλαιό δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας με τη βράβευση των δρομέων και με τα χορευτικά του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου «Η Ωλένη».


Ακολουθεί πίνακας με το πρόγραμμα της διαδρομής:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου