Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Τελετή έναρξης του Δρόμου Εκεχειρίας 2021


 Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, διεξήχθη στην Αρχαία Ήλιδα η τελετή έναρξης του Δρόμου Εκεχειρίας 2021.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον εθνικό ύμνο της Ελλάδος και του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM).

Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό η Πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας κα Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη και  το μέλος του ΔΣ του CISM και Διευθυντής του Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (ΑΣΑΕΔ) πλοίαρχος Σπυρίδων  Ανδριόπουλος.

Η κα Κοντογιάννη αναφέρθηκε στην ανάγκη καθιέρωσης της Εκεχειρίας ως ολυμπιακής αξίας και στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και τόνισε: Βρισκόμαστε εδώ για να βαδίσουμε το δρόμο της Εκεχειρίας, σε μια προσπάθεια να θυμίσουμε ότι στο σύγχρονο κόσμο που ζούμε, οφείλουμε όλοι όσοι πιστεύουμε στον ολυμπισμό και στις αξίες που τον διέπουν, να προβάλουμε την βασική ολυμπιακή αξία, την αξία της εκεχειρίας που οδηγεί στην πολυπόθητη ειρήνη.

Ο καθένας από σας που συμμετέχετε στον Δρόμο της Εκεχειρίας είναι ένας άτυπος αγγελιαφόρος της Εκεχειρίας στη σύγχρονη εποχή.

Ο κ. Ανδριόπουλος τόνισε ότι φέτος ο Δρόμος της Εκεχειρίας έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Sports and Peace» του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM) και στη διοργάνωση συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από τις χώρες μέλη του CISM Ουγγαρία, Παλαιστίνη, Λιθουανία, Ελλάδα καθώς και ο εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας του CISM.

Αναγνώσθηκαν τα μηνύματα του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη. Χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος και ο  αντιδήμαρχος θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουριστικής Ανάπτυξης και Ενίσχυσης της Απασχόλησης  κ. Θανάσης Γεωργόπουλος, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ήλιδας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βραβεύθηκε και η κα Ζωή Παρασκευοπούλου, από τα Λεχαινά, Ασημένια Ολυμπιονίκης στο ομαδικό μεικτό στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων που διεξήχθησαν στη Σιγκαπούρη. Το ομαδικό μεικτό είναι μία καινοτομία με αναμεμιγμένο φύλο και χώρα. Η Ζωή είχε στο πλευρό της τον Σλοβένο RAJHGREGOR.


Τέλος δόθηκε τιμητική πλακέτα στον Σπύρο Χρυσικόπουλο και στον εκπρόσωπο της Γενικής Γραμματείας του CISM επισμηναγός Τζέφερσον Μαρτίνεζ Μοτζαρντίν Κούτο, οι οποίοι ηγήθηκαν της πορείας του Δρόμου Εκεχειρίας 2021.

Παρέστησαν οι αρχηγοί των ομάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουγγαρίας Συνταγματάρχης Γκάβλικ Πήτερ, της Λιθουανίας λοχαγός Μοδέστας Λαπιένις, της Παλαιστίνης η ταξίαρχος Αμάλ Καλίλ, της Ελλάδος αντισυνταγματάρχης Σωτήριος Ανυφαντής, ο εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας του CISM επισμηναγός Τζέφερσον Μαρτίνεζ Μοτζαρντίν Κούτο μαζί με τα μέλη των αντιπροσωπειών τους.





Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία του συγκροτήματος Banda Morena και με τοπικά κεράσματα από τον Σύλλογο Αρχαίας Ήλιδας, Αρχαία Ήλιδα και  τον Πολιτιστικό Συλλογο Καλυβίων Ήλιδας «Ήλιδα».


Η διοργάνωση υποστηρίχθηκε από πλήθος θεσμικών υποστηρικτών.
Διοργανώνεται από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τους Δήμους Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), συνεργαζόμενο φορέα υποστήριξης το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού & Αθλητισμού - ΓΓΑ, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM)της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ), του ΕΟΤ, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), της Ένωσης Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, με τη συμμετοχή του #BEACTIVE, εθελοντική υποστήριξη Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και Ε.Ο.ΠΥ.Δ., χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ 3, ΕΡΤ Πύργος, Αθήνα 9,84, RunningNews.grOviapopseis.grGreekTeachers κ.α. 

 

Οι διοργανωτές ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη τους Επίσημους Υποστηρικτές μας: ΕΟΤ, AVANCErentacar, ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ, λουξ, Κρίνος, Fargeco, Εθνική Ασφαλιστική και τους υποστηρικτές – προμηθευτές: bioilis, ΗΛ.ΒΙ.ΓΑΛ. ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ, Ένωση Αγροτών Ηλείας ΙΚΕ, Αγροτικός Συνεταιρισμός Κορυφής, τους αμέτρητους εθελοντές από όλα τα χωριά του Δρόμου της Εκεχειρίας,το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αμαλιάδας, τους γιατρούς Ειρήνη Χριστοδούλου και Παναγιώτη Μπουρλίδη και τους εθελοντές γιατρούς που τους πλαισίωναν, τον ακούραστο και πάντα δίπλα μας  κ.  Σπύρο Τζουλέκη και τον δημ. Σύμβουλο Πύργου κ. Βασίλη Σωτηρόπουλο, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και την Ελληνική Αστυνομία, που ακούραστα οι άνδρες και οι γυναίκες της τροχαίας ήταν δίπλα στους δρομείς καθ΄ όλη τη διάρκεια των δράσεών μας.

 

Όλες οι δράσεις του  Δρόμου Εκεχειρίας έγιναν  με την έγκριση του υγειονομικού πρωτοκόλλου από τη ΓΓΑ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γ. Γεωργιόπουλος, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, ο αναπληρωτής δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πύργου κ. Μπάμπης Καραντώνης, ο αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Θανάσης Γεωργόπουλος, ο πρώην βουλευτής και υπουργός κ. Γιώργος Κοντογιάννης, ο πατέρας Δημήτριος Δημητρόπουλος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Τάκης Αλεξόπουλος, ο συνεργάτης του Δημάρχου Πύργου κ. Γιώργος Καραστέργιος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι δημοτικών διαμερισμάτων και οργανισμών.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις μας στην ιστοσελίδα μας: https://routeoftruce.com/















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου