Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΟΣΘΕΝΗ 2021



Την Κυριακή το πρωί διεξήχθη για πρώτη φορά Δρόμος Εκεχειρίας, αφιερωμένος στον Βασιλιά  της αρχαίας Πίσσας, Κλεοσθένη, ο “Δρόμος του Κλεοσθένη 2021”, 5χλμ με  αγωνιστικό χαρακτήρα και με τη συμμετοχή ενηλίκων και ανηλίκων. Την εκκίνηση έδωσε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, με τον Διευθυντή του ΑΣΑΕΔ πλοίαρχο Σπυρίδωνα Ανδριόπουλο (ο οποίος είναι κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ Μαραθωνίου δρόμου και των 10.000 μέτρων).

 Ο Δρόμος του Κλεοσθένη οργανώθηκε από τη

Συμπολιτεία Ολυμπίας και το ΑΣΑΕΔ. Συμμετείχαν δρομείς από την Ελλάδα και τις τρεις διεθνείς αντιπροσωπείες (Παλαιστίνη, Λιθουανία και Ουγγαρία). Οι δρομείς ξεκίνησαν από την εκκλησία της Αγίας Κυριακής στην Αρχαία Πίσα, πέρασαν από τους τάφους των Ελλανοδικών, μπροστά από την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και το αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας και κατέληξαν στο παλιό δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

 Τα αποτελέσματα:


Κωνσταντάρας Γεώργιος: 16.50.55, Μαναβής Γεώργιος: 19.46.78, Λαμπίρης Αλέξανδρος: 20.35.78


Βλάχου Μαρία: 24.44.49, Τσουκαλά Κωνσταντίνα: 26.33.46 και Γιαννικοπούλου Φωτεινή 26.43.99.

Τιμητικά – και εκτός ανταγωνισμού- έτρεξαν ο Δ/ντής του ΑΣΑΕΔ πλοίαρχος Σπυρίδων Ανδριόπουλος, η αρχηγός της ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Παλαιστίνης ταξίαρχος ΑμάλΚαλίλ και η Ολυμπιονίκης Φλωρεντία Σφακιανού.

Η διοργάνωση υποστηρίχθηκε από πλήθος θεσμικών υποστηρικτών.

Διοργανώνεται από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας και συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τους Δήμους Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), συνεργαζόμενο φορέα υποστήριξης το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού & Αθλητισμού - ΓΓΑ, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM), της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ), του ΕΟΤ, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), της Ένωσης Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, με τη συμμετοχή του #BEACTIVE, εθελοντική υποστήριξη Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και Ε.Ο.ΠΥ.Δ., χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ 3, ΕΡΤ Πύργος, Αθήνα 9,84, RunningNews.gr, Ovi, apopseis.gr, GreekTeachers κ.α. 

 

Οι διοργανωτές ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη τους Επίσημους Υποστηρικτές μας: ΕΟΤ, AVANCErentacar, ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ, λουξ, Κρίνος, Fargeco, Εθνική Ασφαλιστική και τους υποστηρικτές – προμηθευτές: bioilis, ΗΛ.ΒΙ.ΓΑΛ. ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ, Ένωση Αγροτών Ηλείας ΙΚΕ, Αγροτικός Συνεταιρισμός Κορυφής, τους αμέτρητους εθελοντές από όλα τα χωριά του Δρόμου της Εκεχειρίας,το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αμαλιάδας, τους γιατρούς Ειρήνη Χριστοδούλου και Παναγιώτη Μπουρλίδη και τους εθελοντές γιατρούς που τους πλαισίωναν, τον ακούραστο και πάντα δίπλα μας  κ.  Σπύρο Τζουλέκη και τον δημ. Σύμβουλο Πύργου κ. Βασίλη Σωτηρόπουλο, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και την Ελληνική Αστυνομία, που ακούραστα οι άνδρες και οι γυναίκες της τροχαίας ήταν δίπλα στους δρομείς καθ΄ όλη τη διάρκεια των δράσεών μας.

 Όλες οι δράσεις του  Δρόμου Εκεχειρίας έγιναν  με την έγκριση του υγειονομικού πρωτοκόλλου από τη ΓΓΑ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γ. Γεωργιόπουλος, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, ο αναπληρωτής δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πύργου κ. Μπάμπης Καραντώνης, ο αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Θανάσης Γεωργόπουλος, ο πρώην βουλευτής και υπουργός κ. Γιώργος Κοντογιάννης, ο πατέρας Δημήτρης Δημητρόπουλος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. Γερμανού, ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Τάκης Αλεξόπουλος, ο συνεργάτης του Δημάρχου Πύργου κ. Γιώργος Καραστέργιος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι δημοτικών διαμερισμάτων και οργανισμών.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις μας στην ιστοσελίδα μας: https://routeoftruce.com/




































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου