Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΡΟΥΧΩΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ - ΚΑΠΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ


 
Στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματος της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΜΚΕ, μέλη και εθελοντές της Οργάνωσης, έστειλαν από τη Μυρσίνη και την Αμαλιάδα ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε πρόσφυγες που επλήγησαν από τον πόλεμο στη χώρα τους και σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.




Ξεκινώντας από την Ελεγχόμενη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Κυλλήνης παρέδωσαν είδη ρουχισμού, παιχνίδια, βιβλία κλπ  ώστε με τις μικρές μας δυνάμεις να απαλύνουμε έστω και κατά το ελάχιστο τον πόνο του αναγκαστικού εκτοπισμού από τις εστίες και την πατρίδα αυτών των ανθρώπων. Όλα τα είδη συλλέχθηκαν με τη βοήθεια φίλων της Οργάνωσης για τους συνανθρώπους μας που αναζήτησαν έναν καλύτερο κόσμο χωρίς βομβαρδισμούς και πείνα. Έναν καλύτερο κόσμο που θα βασιλεύει η ειρήνη! Και τι καλύτερο να το δείξουμε σε αυτόν ακριβώς τον τόπο που γεννήθηκαν οι πανανθρώπινες αξίες της συμφιλίωσης, της ισότητας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας αλλά και η Εκεχειρία, η οποία αποτελεί προπομπό της ειρήνης και στην αρχαία Ελλάδα ήταν προαπαιτούμενη για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Συμπολιτεία Ολυμπίας εκτός από τους δεκάδες φίλους εθελοντές που προσφέρουν παιχνίδια, βιβλία, ρούχα, παπούτσια κλπ. οφείλει να ευχαριστήσει την εταιρεία AVANCE, που στηρίζει της Δράσεις του «Δρόμου της Εκεχειρίας» και παραχώρησε το όχημα για τη μεταφορά των ενδυμάτων και των παιχνιδιών στη δομή της Μυρσίνης.

Στη συνέχεια τα μέλη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΜΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της οργάνωσης κ. Κωνσταντίνο Κοντογιάννη παρέδωσαν στο  Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών και Ναυαγοσωστών περιφερειακού Τμήματος E.E.Σ Αμαλιάδας οι οποίοι συγκεντρώνουν στο χώρο τους καπάκια, ώστε να παραδοθούν στο Σύλλογο Παραπληγικών – κινητικά ανάπηρων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κοντογιάννης, ως μέλος της Συμπολιτείας Ολυμπίας αλλά και ως Αρχηγός του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ηλιούπολης, τους συνεχάρη τόσο για την πολύτιμη βοήθειά τους κατά τη διάρκεια του «Δρόμου της Εκεχειρίας» όσο και για τις προσπάθειές τους και τη βοήθεια που έχουν προσφέρει προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Υπενθυμίζεται ότι οι εθελοντές του Σώματος  Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών και Ναυαγοσωστών περιφερειακού Τμήματος E.E.Σ Αμαλιάδας καλύπτουν υγειονομικά  τους δρομείς του «Δρόμου της Εκεχειρίας».

Για τη συλλογή των καπακίων ο κ. Κωνσταντίνος Κοντογιάννης  ευχαρίστησε θερμά:

-       Τους δρομείς του Δρόμου Εκεχειρίας

-       Τους κατοίκους – εθελοντές των χωριών του Δρόμου Εκεχειρίας, οι οποίοι συλλέγουν τα καπάκια



-       Τις ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - ΣΤΑ.ΣΥ. οι οποίοι στο πλαίσιο των δράσεων της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης επέλεξαν να δωρίσουν καπάκια που συλλέγουν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ., για αγορά αναπηρικών αμαξιδίων στα ΑΜΕΑ του Ν. Ηλείας. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ κ. Αθαν. Κοτταρά και την κα Αννίτα Πατσουράκη υπεύθυνη για τη δράση ΕΚΕ της ΣΤΑ.ΣΥ.

-       Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ηλιούπολης (οι οποίοι συνδράμουν και κάθε χρόνο στις δράσεις του Δρόμου της Εκεχειρίας).

Τέλος, όλοι ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία AVANCE που για ακόμη μια φορά στέκεται δίπλα μας και στηρίζει κάθε μας προσπάθεια παρέχοντας οχήματα για τις δράσεις μας.

Στις φωτογραφίες:
1) Ο κ. Κωνσταντίνος Κοντογιάννης με τον εθελοντή της Οργάνωσης Σταμάτη Μαύρο στην παράδοση των ρούχων και παιχνιδιών μαζί με προσωπικό της δομής.

2) Σταύρος Θεοδόσης (συνεργάτης της δομής), Κωνσταντίνος Κοντογιάννης (Γραμματέας Συμπολιτείας Ολυμπίας) και Σταμάτης Μαύρος (Εθελοντής Συμπολιτείας Ολυμπίας)
3)
Στην παράδοση των καπακίων, ο Κωνσταντίνος Κοντογιάννης (Γραμματέας Συμπολιτείας Ολυμπίας), εθελόντρια του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών και Ναυαγοσωστών περιφερειακού Τμήματος E.E.Σ Αμαλιάδας και Δημοσθένης Τσιτσικλής (Εθελοντής Συμπολιτείας Ολυμπίας)
4)
Στην παράδοση των καπακίων, Κωνσταντίνος Κοντογιάννης (Γραμματέας Συμπολιτείας Ολυμπίας), Εθελόντρια Σαμαρείτισσα και Σταμάτης Μαύρος (Εθελοντής Συμπολιτείας Ολυμπίας)

5) Κατά τη διαδικασία παραλαβής καπακίων, η κα Αννίτα Πατσουράκη υπεύθυνη για τη δράση ΕΚΕ της ΣΤΑ.ΣΥ. με τον κ. Κωνσταντίνο Κοντογιάννη (Γραμματέα Συμπολιτείας Ολυμπίας).


Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της Συμπολιτείας Ολυμπίας μπορείτε να βρείτε στο :
https://routeoftruce.com/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου