Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Χαιρετισμός του προέδρου της Διεθνούς και Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρου Κούβελου στην τελετή έναρξης του πρώτου Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας




Κυρίες και κύριοι, εκλεκτοί καλεσμένοι,
Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ σήμερα σε αυτόν τον μοναδικό τόπο της Αρχαίας Ήλιδας και που σήμερα ξεκινάει για πρώτη φορά το «Μονοπάτι της Εκεχειρίας» μετά από 1623 χρόνια. Ξέρετε αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία και αξία για μια χώρα για να έχει μέλλον να μην ξεχνάει την ιστορία της. Ή να μη προσπαθεί να την ξεχνάει. Η ιστορία λοιπόν αυτής της χώρας, ξεκίνησε εδώ. Ξεκίνησε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τις ολυμπιακές αξίες, που γεννήθηκαν σε αυτόν τον τόπο. Και έχει πολύ μεγάλη σημασία να τις θυμόμαστε, να τις αναδεικνύουμε και να τις
μαθαίνουμε στις νέες γενιές. Η αξία του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της ευγενούς άμιλλας, της αριστείας, της φιλίας είναι σημαντικές για όλους. Είναι σημαντικές για τα παιδιά μας, για τα νέα παιδιά. Δεν μπορούμε, δεν έχουμε δικαίωμα εμείς να επιτρέψουμε σε κανένα να ξεχάσουμε τις ολυμπιακές αξίες.
Αυτή η πρωτοβουλία πριν από λίγες ημέρες, που ξεκίνησε στο Πολεμικό Μουσείο, -ήμουν εκεί και τη χαιρέτησα με μεγάλη χαρά- πραγματικά αναδεικνύει και θυμίζει και παιδεύει τους νέους για τις ολυμπιακές αξίες που τόσο πολύ έχει ανάγκη αυτός ο τόπος.
Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά από καρδιάς, γι’ αυτή την πρωτοβουλία σας και τη Συμπολιτεία Ολυμπίας και το ΑΣΑΕΔ, την Ολυμπιακή Επιτροπή, το Ίδρυμα Εκεχειρίας που πραγματικά κάνει σημαντική δουλειά, μαζί με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία για την εκπαίδευση των νέων παιδιών σε αυτή τη χώρα, θέλω να χαιρετήσω θερμά αυτή τη δράση που αναδεικνύει τις αξίες μας και μας κάνει να κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον.
Σας ευχαριστώ και εύχομαι καλή επιτυχία και αυτό να έχει συνέχεια για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου