Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Κλείνουν σε λίγες ημέρες οι εγγραφές για τον 3ο Δρόμο της Εκεχειρίας! Γίνε και εσύ μέρος της ιστορίας είτε ως δρομέας είτε ως εθελοντής!


Για λίγες ακόμη ημέρες συνεχίζονται οι εγγραφές για τον «Δρόμο της Εκεχειρίας» 2018, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Απριλίου 2018.
Η αφετηρία θα δοθεί στις 5.45 το πρωί από την Αρχαία Ήλιδα (διοργανώτρια πόλη των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων) και ο τερματισμός  θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία (τόπο τέλεσης των Αγώνων) περίπου στις 4.30 το απόγευμα. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 470 δρομείς.
Ο δρόμος δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και θα βραβευθούν με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια όλοι όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία ολόκληρη τη διαδρομή των 49,8 χλμ. Γιατί
σημασία δεν έχει μόνο η διαδρομή -όπως και η εκεχειρία για να φτάσεις στην ειρήνη- αλλά και η ολοκλήρωσή της.
Το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, θα γίνει η ημερίδα και η Τελετή Εναρξης του Δρόμου της Εκεχειρίας στην Αρχ. Ήλιδα .
Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο ημερίδα για την Εκεχειρία και τον Ολυμπισμό (η εκδήλωση συνήθως γίνεται στις 6 Απριλίου που εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, αλλά εφέτος η 6η Απριλίου είναι Μεγάλη Παρασκευή). Θα παρουσιασθούν από την πρόεδρο της Συμπολιτείας Ολυμπίας κα Σοφία Χίντζιου- Κοντογιάννη οι δράσεις που έγιναν το 2017 και εκείνες που έχουν προγραμματισθεί να γίνουν το 2018  για «το Μονοπάτι της Εκεχειρίας».
Θα μιλήσουν οι κυρίες Ντόρα Πάλλη (υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας) για την Εκεχειρία ως εκπαιδευτικό εργαλείο, Αννίτα Πατσουράκη (ιστορικός της τέχνης και επιμελήτρια της εικαστικής έκθεσης που θα γίνει στο φουαγιέ του πολεμικού Μουσείου): Εν Ολυμπία το κάλλιον, Σπυριδούλα-Ίριδα Σπανέα (δημοσιογράφος): Από τον Ευρύβατο στον Κιουρεγκιάν – Η ελληνορωμαϊκή πάλη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και θα απευθύνουν χαιρετισμό οι δήμαρχοι των πόλεων της Εκεχειρίας (Ήλιδας, Αρχ. Ολυμπίας και Σπάρτης).

Η  Ιωάννα Μάστορα (διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Γεν. Γραμματέας του Κέντρου Ολυμπιακής Φιλοσοφίας και Παιδείας) θα απαγγείλει τον Όγδοο Ολυμπιόνικο του  Πινδάρου, στον Αλκιμέδοντα, νικητή σε αγώνα παίδων.
Θα υπάρξει, επίσης, αφιέρωμα στην ελληνορωμαϊκή και την ελευθέρα πάλη με βραβεύσεις Ελλήνων Ολυμπιονικών (Στέλιος Μυγιάκης χρυσό 1980, Πέτρος Γαλακτόπουλος 1972 ασημένιο και 1968 χάλκινο, Δημήτρης Θανόπουλος ασημένιο 1984, Μπάμπης Χολίδης χάλκινο 1984 και 1988, Αμιράν Καρντάνοβ χάλκινο 2000, Αρτιόμ Κιουρεγκιάν χάλκινο 2004 και Γιώργος Χατζηϊωαννίδης στην ελευθέρας χάλκινο 1980).  
Τέλος, θα βραβευθούν ο Διευθυντής της Ολυμπιακής Εκεχειρίας κ. Κωνσταντίνος Φίλης, για την προσφορά του στην προώθηση της αξίας της Εκεχειρίας και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης για τη στήριξη στο «Δρόμο της Εκεχειρίας».
Στο φουαγιέ του Μουσείου θα  λειτουργήσει εικαστική έκθεση με θέμα την ειρήνη και τον αθλητισμό με έμφαση στην πάλη με έργα γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών (Άγγελος, Πασχάλης Αγγελίδης, Μίνα Βαλυράκη, Σπ. Γεώργας, Χριστόδ. Γκαλτέμης, Όλγα Γουλανδρή, Δημοσθ. Δαββέτας, Κ. Ευαγγελάτος, Ν. Ζήβας, Μ. Κάσσης, Μ. Κούρκουλου, Απ. Λάβδας, Μουστάκας, Γ. Ρούσσης, Π. Παγκρατίδης, Κ. Σπυριούνης, Γ. Σταθόπουλος, Γ. Χουλιαράς κ.α.).
Ο τρίτος «Δρόμος της Εκεχειρίας» διοργανώνεται από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας με συνδιοργάνωση των Δήμων Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας, συνεργαζόμενο φορέα υποστήριξης τον Δήμο Σπάρτης και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, της ΕΘΝΟΑ, την υποστήριξη του ΠΣΑΤ και του Πολεμικού Μουσείου και την τεχνική υποστήριξη του ΑΣΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου