Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Μήνυμα του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας στην ημερίδα για το Μονοπάτι της Εκεχειρίας


Εκ μέρους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας παρέστη η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Άννα Παπαϊωάννου - Γεωργακοπούλου η οποία ανέγνωσε το μήνυμα του Δημάρχου κ. Ευθυμίου Κοτζά:
"Αγαπητοί φίλοι
Εκ μέρους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας του τόπου που γέννησε τα μεγάλα ολυμπιακά ιδεώδη της ανθρωπότητας, τα οποία όλοι εμείς σήμερα καλούμαστε να υπηρετήσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές χαιρετίζω την
συναντησή σας.
Εκπροσωπώντας τον Τόπο, όπου  για 1200 χρόνια, φυλασσόταν ο δίσκος του Ιφίτου, επάνω στον οποίο ήταν γραμμένη η ιερή εκεχειρία,  σας καλώ να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να γεφυρώσουμε το αρχαίο με το σύγχρονο, σε μια εποχή που όσο ποτέ άλλοτε, αναδεικνύεται η αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός ειρηνικού και καλύτερου κόσμου.
Τη διαχρονική επικαιρότητα των μηνυμάτων του ολυμπισμού η πατρίδα μας την βιώνει έντονα σήμερα με την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία. Δύο άνθρώπων που συνελήφθηκαν πραξικοπηματικά και βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης επειδή υπηρετούσαν μία Χώρα με τις αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού.
Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ανάδειξης των ιδανικών της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης κ.λ.π. και της μεταλαμπαδευσής τους στους Νέους συνεργάζεται στενά με την Συμπολιτεία Ολυμπίας σε μια σειρά αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με στόχο την διάδοση των αξιών του ολυμπισμού για ένα καλύτερο κόσμο.
Σας περιμένουμε στην Ολυμπία την κρίσιμη αυτή περίοδο για να στείλουμε όλοι μαζί ένα ισχυρό ολυμπιακό μήνυμα ειρήνης και συναδέλφωσης από την γενέτειρα των ολυμπιακών αγώνων".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου